Gongen

Gongen är ett av våra älsta instrument och har använts i tusentals år. Vibrationerna från Gongen påverkar kroppen och dess energibanor. Den kan lösa upp spänningar, blockeringar, stimulera cirkulationen och sägs vibrera  ända in på cellnivå.

Gongen har förmåga att ta dig till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där du kan uppleva en enhet med allt och en djup avslappning. Den hjälper dig på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, du kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed känna dig vitaliserad till både kropp och sinne.

Inom Kundaliniyogan rekomenderas Gong, eftersom den ger så djupa effekter i hela vår organism. Gongen används också i den Medicinska Yogan, som är en terapeutisk form av Kundaliniyogan

Vi ordnar med jämna mellanrum Yogapass med avslappning till Gongen, samt Gongbad.

Gongbad

Ett Gongbad har inget med vatten att göra, utan betyder att du ligger ner, slappnar av och låter Gongens vibrationer skölja genom din kropp och ditt sinne.

 

 

 

 

 

Foto: Cecilia Nordstrand